Бягство
В устието на забравена река
ще се опитам
да се скрия.
Ще легна под клоните
на самотните дървета,
за да се помоля
за парченце тишина.
Там ще срещна
причудливите
надежди
на забравените мисли
и порива им за живот
ще ме накара
да си спомня
пак за теб.
Но аз ще ги отхвърля!
Не искам
да си спомням
за умрелите копнежи
и лъжите неизказани!
Не искам да се връщам
по страниците
пожълтели!
Да моля ветрите,
да ме отвлекат
и да ме заведат
в устието на забравена река,
където
да се опитам да се скрия
от теб.
Не те обичам вече ...
© Велина Всички права запазени