Бягаш, бягаш...
спъваш се - падаш,
ставаш - продължаваш!
Бягаш, бягаш...
не спираш,
сметка не си даваш!
Бягаш, бягаш...
всички сили влагаш,
но не се изморяваш, да...
бягаш, бягаш, бягаш...
все по-навътре в теб се затваряш,
втренчил поглед в себе си,
не можеш да се познаеш,
сбръчкан, посивял,
объркан, се чудиш:
- Накъде бях тръгнал?
© МАЛЕЧКА ПАЛЕЧКА Всички права запазени
Смиг*