Цяла сутрин
бяла нежност валя.
И в душата ми стана
светло и тихо.
И поисках
над света да летя.
През водопади
снежни да премина.
От еделвайси
венец да си сплета.
Да танцувам
с пеперуди сини.
Бяла нежност -
сняг ли бе това?...
Или цвят на магнолия,
целунал ме в съня?...
© Веселка Пенова Всички права запазени