БЯЛО
Белотата отвоюва обратно
превзетите от слънцето територии.
Плъзва бавно и безшумно нощем.
Стича се с водните капки.
Бърза напред и нагоре, и надолу...
И един ден се събуждам съвсем бяла.
Няма и следа от летния ми тен!
© Анна Йорданова Всички права запазени