9.02.2020 г., 20:36 ч.

Бяло злато 

  Поезия
461 1 0

 

 

 

 

От Живота си късметче взех,
но в замяна двойна бе цената,
безплатно той ми половинката отне
със скътано вътре бяло злато ...

 

Църковна мишка съм сега,
по-бедна от всички нищи,
пред празния олтар стоя
и безмълвно му се моля скришом ...

 

...и душата да ми вземе вече,
тя за какво е без крила
на самотник беден и безхлебен -
камбана няма, стенеща в нощта ...

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??