Слушам, моите мечти ме зоват,
далечни, в миналото останали,
още тогава те избраха този път,
а днес срещу мен са въстанали.
Бъдеще без мечти в един живот,
минало незабравено, но остаряло,
събраните мисли обявиха бойкот
срещу житието гордо и неуспяло.
© Никица Христов Всички права запазени
Гордо пак се изправи,
продължавай да дерзаеш,
сбъдвай свойте мечти!