14.08.2024 г., 16:33 ч.

Бъдете 

  Поезия
183 11 19

                     Носете си новите дрехи, момчета...
                                     Стефан Цанев


Носете си новите дрехи, момичета.
Носете и старите също.
Не се притеснявайте кой ви обича,
дали е разхвърляно вкъщи,

дали меродийчица гозбата има,
прането изсъхна ли вече,
децата с ботушки ще бъдат ли зиме,
мъжът кой пуловер облече...

Сложете червило, усмивка и смело
кажете си: "Аз съм. Така ще е."
Вдигнете главите, бъдете начело
на своето собствено щастие.

Животът е кратък. Така ви прилича
смеха, любовта и успеха.
Цъфти ли душата – светът ви обича.
Носете си новите дрехи!

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??