Българийо защо мълчиш?
Ех Българийо как гледаш ни днес?
Българийо радваш ли се, че комунизма си замина?
Българийо днес сме демократи, крадем те и продаваме,
сами избираме пола си, и ядем бургери – на лекар не ходим!
Но ти си траеш, нищо не казваш, мълчиш, съгласна си!
Ние не спираме, избиваме се, пием си и си караме Българийо,
търсим на хляба мекото, гоним се взаимно, мразим се!
Българийо помниш ли Левски, Раковски и Ботев?
Помниш ли за какво умряха те, за кой?
Всички те викаха, който ни спаси той ще ни пороби,
а спасители много!
И, Българийо роби бяхме на османо-турци,
на руси, а днес на американо-европейци,
Роби сме Българийо на своята робска мисъл, но ти си траеш, мълчиш!
Продумай Българийо, на псувай ни,
вземи гегата и бой по таз сган-български народ!
Тридесет години преход Българийо, тридесет години мъка,
българина намери си нови родини, вече говори нови езици.
Българийо защо мълчиш, защо ни търпиш, така сама ще останеш...
Костадин Койчев – kovak
21.07.2023г.
© Костадин Койчев Всички права запазени
Георги, Блу и Люси благодаря ви
В крайна сметка се оформи добър диспут, в който авторът (демек аз) е оплют, но лошо няма това заслужава един такъв провокативен проект
Благодаря ви на всички, които се включихте с коментари!
П.П. Очаквайте следващата ми провокация