Зная чудно място на Земята
и това е моята страна,
в нея съм роден и расна –
България се казва тя.
Тя е моята родина
и аз гордея се с това,
моя скъпа татковина,
моя майчица добра.
И където и да ида,
тя е моята съдба.
Българската реч и сила
нося в своята душа.
© Пламена Владимирова Всички права запазени