3/ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА.—22.07.2014
/ преработено 26.09.2016т.
Подръпват ни ушите във Европа,
затуй, че няма у нас ред
и затуй, че ни дъската хлопа
и че не гледаме напред!
Че сме с най-мънички заплати,
опашката по пенсии държим
и хората в България се крадат.
Не знаем до кога ще издържим!
Затуй, че сме подкупници проклети
И вземаме, вместо да раздадем,
И вместо бонуси, от други взети,
за повече със всички се ядем!
Че имаме велики политици,
научени хазната да крадат
и щом се вмъкнем в техните чепици,
и ние тръгнем в кривия им път!
Настройваме се всеки срещу всички
и никога не ще се разберем!
И търсим келепир, но не за всички,
а само ние да се доберем!
© Христо Славов Всички права запазени