Българска му работа
Силата на Истината дори
не може да я покаже,
защото тя винаги боли
и някой трябва да накаже.
Интересите независимо какви
продажни, но по-силни може би,
обвити в тайните необятни
диктуват процесите невероятни.
Някои живеят виртуално високо
свой свят изградили на широко,
далеч от тези долу по площада,
които стоят и гледат без пощада.
Наглата арогантност убеждава,
с ехидна усмивка съвети дава,
хиляди слушат и онемяват,
чудят се какво да правят.
Яростта и безверието се надигат,
мълчаливо и умно реагират,
ще намерят ли път за спасение,
ще пратят ли арогантността на лечение.
Финансовата мощ, за някои наша
фигурите подреждат тя в шаха,
пешките нали са все отпред,
протестират против този ред.
Какво ще последва занапред,
ще има ли нов приемлив ред,
абсурд е да остане както досега,
нека да има бъдеще за тази страна.
© Карина Кралева Всички права запазени
нека да има бъдеще за тази странна"
Съгласна!,Но това да се промени нещо зависи от нас и от начина по който живеем...Когато човек е искрен и със отворено сърце той отваря малка вратичка през която да минат и други...една усмивка е достатъчна за да преобърнат нещАта,,защото тя ще се създаде хиляда ,а това ще промени нещата през целият ден ,и после пака и пак.Всеки знае,че осъзнаването на проблемите е първат стъпка,за да може те да се решат,но оттам нататък става дума за нашият собствен избор,който правим всяка секунда !И не става дума само за България,но и за света като цяло!
Поздрави!