О, език чуден и звънлив,
радвай ти всеки искрен родолюбец
със своя чар неземно красив
като песента на полския щурец.
Кой днес те ругае
и от българското остъпва?
Сърцето ми ридае,
че със теб се тъй постъпва!
В тези тъжни дни,
когато всичко мери се в пари,
когато всичко се руши,
българино, че езикът свят е разбери!
© Георги Всички права запазени