Страната на вечните губещи,
това е мойта страна,
страната на неуспелите будещи,
какво да се прави - съдба.
Готов съм всичко да изгубя,
за да спечеля само мен,
дори и невъзможно да се влюбя,
нелепо да изглеждам пак за ден.
Не, бъркаш, това не може да е алтрузиъм,
и тук поставям се в средата на света,
това есенцията е на моя егоизъм,
чрез който мога само мен си да спася.
© Никодим Сертов Всички права запазени