22.05.2013 г., 10:45 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
561 0 1

 

Безсмислен, от живота изцеден,
стене днес до болка сивия ми ден
и сам неразбран се носи в света
духът ми контузен от злата съдба...

... Не помня защо, как и кога
с писък родих се на тази земя
и орисница зла с остра стрела
прониза навеки мойта съдба...

И не живея днес, а жалко съществувам,
за дни на радост в стихове бленувам,
а вместо това, пак допивам в нощта
чашата горчива на скръбта...

С мъка пея химните на любовта,
но мъртва тя е вече, старина
от рицарските славни времена,
когато беше всичко свято тя...

Днес в новите злокобни времена
любовта превърна се в една лъжа
и всички вие сте виновни за това,
че днес я мерим като стока на везна...

Не хора сте, а алчни зверове,
във вас не бие истинско сърце
и тъй жадни за кариери и пари
на дявола поднесохте души...

За вас, бездушници, сега е любовта
силиконова обвивка без душа,
но преходна е опаковката в света,
а вечна си остава любовта.

© Боян Дочев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??