16.08.2022 г., 20:04 ч.

Целувка 

  Поезия
248 0 2



Тази сутрин ще целуна залеза,
изгрева щом почне да наднича...
Патиците сякаш водолази са,
гмуркат се във пазва на момичета.

А реката трепка от възбуда
пожълтяла от лъчи протегнати.
Изгревът е също нежно чуден
като десет залеза разпрегнати.

Крякат жаби в страх от маранята
сякаш, че оркестър се настройва.
Ехото повтаря тишината
в опит веселбата да разстройва.

Речното корито е за всички
дето могат всяка сутрин рано,
изгревите смело да обичат
и целуват залезите само.

Ех, живот! Красив като дъгата...
Смелост на страхливите е нужна.
Има звук дори и пъстротата.
Слънцето, желания разбужда...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??