12.06.2020 г., 14:40 ч.

Целувки за цветна дъга 

  Поезия » За деца
1780 8 13

 

Спънах се! Бутнах буркана с целувки.

Те разпилени по пода лежат.

Роклите празнични, дългите джувки

с нови ботушки така ми тежат.

 

Лете си тичах навън без обувки

и се обличах с каквото реша.

Милвах котака си бял без преструвки,

гмурках се, плувах, скитах пеша.

 

Слънчеви зайчета с нежни милувки

тихо събирах в буркана с ръка,

златни лъчи от безсънни нощувки

в нишките светла луна им втъка.

 

Пращам ги – пъстър рояк пеперуди,

с обич до всички деца по света.

В щастие всяко сърце да се буди,

в слънце обляно под цветна дъга.

 

 

 

© Светличка Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буркан с целувки »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??