Гласът Ти ме повика и дойдох.
Разчетох думите Ти във сърцето.
Започна съдбоносен диалог
между земята и небето.
Прониза Словото до края мисълта,
кръвта ми пламна, запулсира.
Въпросите поникнаха от пепелта,
Истината във лице ме провокира.
Готова ли си да намразиш
и майка и баща заради Мен?
Отхвърлена и неприета да запазиш
сърцето си горящо и в печален ден?
Готова ли си да се отречеш
от себе си и да Ме следваш?
Готова ли си да умреш,
да бъдеш мразена, да те преследват?
Готова ли си?!
© Мария Всички права запазени