Ражда се един живот,
ражда се едно дете,
една усмивка стопля
твойто майчино сърце.
На първо зъбче се усмихваш,
усмихва се и малкото дете,
на думичката "мамо" ти възкликваш,
поемаш го във своите ръце.
Усмихваш се на слънцето в небето
и радваш се на полските цветя,
гледаш със любов морето,
в очите сини грее радостта.
Усмихва се и бедната старица,
приседнала на прага тя отвън,
гледайки как малките дечица
се боричкат с весел звън.
С усмивка грижите посрещаш,
с усмивка ставаш ти от сън,
с усмивка хората поглеждаш,
сърцето пее с весел звън.
Усмивки много има по света,
прогонват злото те от нас,
стоплят хиляди сърца,
превръщат всичко в красота.
Цената на една усмивка? -
е дар от бог неоценим,
тя прави хората добри,
предпазва ги от зли беди.
Усмивка искрена и топла -
не се купува с нищо тя,
тя извира от сърцето
и краси човешката душа.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Всички права запазени
не се купува с нищо тя,
тя извира от сърцето
и краси човешката душа.
ПОЗДРАВ И УСМИВКИ!