В погледа ти себе си познах
и там света наново преоткрих.
Там красотата на деня съзрях
и там за теб стих сътворих.
Там пеперудени крила видях,
нежна пролет, златна есен.
И там розов цвят с очи набрах,
тон откъснах, написах песен.
Там зората златна посрещнах
и там залеза лазурен изпратих.
Там ангел в очите погледнах
и гълъб бял при тебе пратих.
Към теб лети и под белите крила
песента и стиха ми за тебе носи.
Но с тях той ти носи и моята душа
и любовта ти тази вечер за мен ще проси.
© Станчо Станчев Всички права запазени