Когато луната свали своя воал
и заблести с цялата си прелест,
когато очите ти, също като звездите,
оглеждащи се в дълбините на морето,
срещнат моя поглед,
когато слънцето погали лицето ти
и ти предаде моите целувки,
тогава чуй моите думи - обичам те!
Обичам те като морския бриз, галещ кожата ми.
Обичам те така, както художникът обича своята четка,
както цигуларят - своята цигулка,
както поетът - своето перо.
Нека се слеем като тоновете на велика симфония!
Но ти не виждаш ли, какво?
Сляп ли си, глухо ли е твоето сърце,
не чуваш ли зова на моето?
Знам, че ме обичаш така,
както луната обича слънцето,
както вятърът - вълните
и както розата - своите бодли!
Е, казах ти - ОБИЧАМ ТЕ,
няма да повтарям, а сега си ти!
© Елена Иванова Всички права запазени
Поздрави!
Ваше Благородие