Спотайва се шпионин в храсталака
край някаква отдавна гътнала се сврака
с изпружени гротескно два криви крака.
Ужасна смрад направо го разплаква,
но той стои нащрек и хич не се оплаква,
защото бонус тлъст за свършеното го очаква.
Там горе някъде зад тежките завеси
коктейл от взривни вещества се меси.
Така твърди съседката на онзи – Деси.
Опърпан, роден в семейство на комунисти,
той явно ще да има помисли нечисти,
освен това във пробата открити бяха глисти.
Подлецът долен, вари адска отвара
и с пълно гърло крещи: „Че Гевара!”,
затуй наш'те са на крак и под пара.
Ченгета в черно строшиха врата стара
и проснаха дъртия терорист върху нара, а той:
“Бе, хора, на мойта за компирите виках: “Че ги вара!””
© Стефан Всички права запазени