Будители святи! Денят е за Вас.
Небето е синьо, а слънцето меко.
Поробени братя издигнаха глас.
Вековната ярост излъчи лицето.
Ноември е хладен, самотен и сух.
Очите му пеят за вашите думи.
Сърцата очакват великия дух.
Сега времената са скрити и глухи.
И думата смелост е станала срам.
Люлеем девойки на счупени люлки.
Копнеем за вашия истински плам.
А падат големи мечти на висулки.
Мъжете, които умряха за нас,
земята пое във дома си на слава.
Когато удари дванайстия час,
глави ще свалим, за достойна награда.
© Димитър Драганов Всички права запазени