Търговецът в люлка ни люлее,
щом тайно вдигнал е цената,
отправя ни гальовен поглед
с влажните очи на сърната.
Съвеста си лесно чисти
с някаква невидима инфлация,
със солена затвърдява истината
изпратена към Родина и нация.
Черен петък ли е истината,
петъчна пародия ли е лъжата?
Кой път да хване Човекът,
за да не загуби си парата!?
© Никола Яндов Всички права запазени