Надежда всяка тука оставете,
изпя поетът и замлъкна.
Животът днес е пъстро цвете,
но с отровен дъх на бъдещи беди.
И нямат смисъл думи поетични,
нито витите красиви фрази,
нас душат ни слова патетични,
на скотовете приумиците празни.
Сега културата е екзотично хоби,
нужда липсва от наука и от дух,
желанията на цифровите роби,
са да бъдат популярни и със сит търбух.
Къде ли могат да отидат ?
Освен до Гърция на някакво море?
Какво ли могат да постигнат ?
Забава лична в просташко джамборе?
Вървят ли хората на някъде?
Или ги водят хитро за носа?
Кокошки са потънали в щастие
и очите взаимно си кълват.
Светлината в края на тунела
сблъсква се с кокоша слепота,
влакът ни безмълвно отминава,
а след него мрак, тъма, мъгла…
© Александър Митков Всички права запазени