С какво таз клетница
за теб е повече от другите?
С какво е таз проклетница
по-различна от влечугите?
Защо я мислиш ти за непорочна?
И какво те тласка все натам?
Нима сърцето ти започна
да вижда бъдеще за нам?
Преди ми казваше "Не можем,
нека всичко си оставиме така"
и извръщаше поглед разтревожен
на другата страна.
Нима сега ще приютиш
таз нощна птица стара?
И дали ще защитиш
дори и себе си от нейната поквара?
О, не, не се забърквай с нея.
Тя е враг на себе си дори.
Тя е малка черна фея,
сееща единствено сълзи.
© Анита Райкова Всички права запазени