17.03.2007 г., 11:48 ч.

Черно - бяла снимка 

  Поезия
710 0 1
Черно-бяла снимка...
леко пожълтяла...
Запечатала е времето на щастие...
                                 отминало...
Усмивка една... красива е била...
Но сега душата излиняла...
отдавна е забравила някогашните мечти...
Дори няма място да пророни
утешителни сълзи...

Силата на любовта... казват е велика...
Нима?! След като е потопила усмивката
в безгранична тъга...
Силата на любовта...
Може би е силна, да!
Но, тази сила погубваща,
тази сила ограбваща...
тя единствено на дъното
слабата душа запраща...

Черно-бяла снимка... някога била красива...
Сега е само спомен... забравен... отминал...
Черно-бял, животът е просмукал
всеки красив миг...
Заглушил е онзи отчайващо напиращ вик...
Забранил е на сълзите да се стичат...
Забранил е на спомените да затичат
и с предишната сила съзнанието да облеят...

Черно-бяла снимка...
черно-бяла усмивка...

Но, нима... процежда се сълза?!
Нима спомените със страшна сила
заливат черно-бялото сърце...
Нима животът в миналото за миг
се е завърнал...
Нима черно-бялата усмивка
с весели багри е обгърнал?!
Нима силата на любовта е тук сега?!
И за миг е припомнила
целувки и мечти...
Нима това е причината за появилите се
по бузите горещи сълзи?!

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??