Черно и бяло
Ела, да пием заедно кафе -
кафе със аромата на душата ти,
със блясъка на влюбени очи,
в което сякаш вплели сме сърцата си.
Кафе от черни, кехлибарени зърна,
с ухание на утрин свежа,
със трепета на пеперудени крила,
събуждащо вулкан копнежен.
Кафе, събрало звездните искри на огън,
скрит във крехката му нежност.
Ела, да пием заедно кафе
и черното кафе да ни опие...
А после да е приказен и бял денят
и бяла да е нощната магия!
© Таня Ив Всички права запазени