Червена роза
Червена роза в знойна жега,
ухаеща, цъфтяща…
На слънцето засмяна,
за любов зовяща…
То с лъчи я пали…
а пък тя разцъфва.
В листенцата червени
животът не пресъхва…
Че любовта е сила…
щом носим я в сърцата.
Непреклонна и непобедима,
въпреки горещината.
© Лилия Нейкова Всички права запазени