Мили хора, криле разтворете!
След мечтите красиви пак полетете!
За свободния дух, за сърцата ни млади
няма забрани, няма прегради!
Всяко човешко сърце е готово
жадно да пие от мъдрото Слово.
Всяка книга пред вас ще разтвори
врата към далечни мечтани простори.
Щом изворът жив и у вас забълбука
и творческа мисъл смело почука,
не се колебайте, перото вземете,
с мъдрите думи светлина запалете!
Засявайте вяра и мъдрост нетленна,
отглеждайте Словото – семе безценно,
от него ще зрее хляб за душите,
надеждите светли в него са скрити.
Но устремени напред, към простора,
помнете, помнете, родени сме ХОРА!
Не забравяйте Корена – Род и Родина,
пазете в сърцата си тези светини!
*********************************
Аз знам, не ще угасне светлината,
духът ни ще лети към свободата,
защото в тази бездуховна зима
будители народни още има!
© Генка Богданова Всички права запазени