Будителски зов
Материален свят, граблив,
омърсен и несправедлив...
Върлуващ си, изпепеляващ,
довяваш пълна самозабрава.
Но животът пак продължава...
Дух български се въздига
със слово чисто, съвест жива.
Дар, нам даден през вековете,
несломим будителски вечен плам,
бисер чист в сърцата ни, знам.
И в трудни времена, дни...
искрата с жар ще озари
традиция, бит и култура.
Паисий с История - свят дар,
Левски в сърцата ни с жар.
Хелоуин... срам и чуждица...
С хайтовски чиста искрица,
тя ще ни води и завръща
към добродетели, към Родина
с вяра, със святост незрима!
Пробудете очи и сърца,
изстрийте срама от лицата!
Българското пазете свято!
Духовност, вяра чиста будете,
Любов неподкупна пазете!
© Елена Калчева Всички права запазени