5.07.2009 г., 22:55 ч.

Честит рожден ден, сине! 

  Поезия
18313 0 22

Празнувай, сине, своя ден рожден!
В календара празникът е личен,
но бъди с приятели, не с мен,
въпреки че много те обичам.

Зная, сине, вече си голям
и момиче имаш във сърцето.
Още много детски тайни знам,
от които става мъж момчето.

Три неща аз искам да ти дам.
Да обичаш като мен страната.
От рода ти да не те е срам.
Да си здрав и буен - като вятър.

Друго всичко ще постигнеш сам,
щом това е твоята основа.
Сине, сине, вече си голям.
Беше жар, сега си моят огън.

Бащините думи запомни
и носи ги, сине, във сърцето.
Ти сбъдни си всичките мечти,
но пази очите на детето.




© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??