Пет века бе далече
от своя велик път,
че загуби свободата си мечом,
че потисници терзаеха ти духът.
И ето - ти отново се изправи,
тиранът чу рева ти лъвски,
с безстрашие се ти прослави
и от робски сън се отърси.
© Георги Всички права запазени