1.05.2009 г., 14:20 ч.

Честни зелени очи 

  Поезия » Любовна
647 0 2

Защо да вярвам на очите ти,
гледайки зелените им краски,
отразявайки на слънцето лъчите...
аз виждам колко тайни пазиш.

 

Виждам толкова момичета,
любови, срещи и раздели.
И аз ли тъй ще съм обичана?
Оставил ли си място и за мене?

 

Ти знаеш, че и в мойте ще намериш
останки от любовен огън.
Не зная само със какво ме теглиш,
но да се дърпам трудно е, не мога.

 

А щеше да е лесно и за двама ни -
случайни срещи, погледи, докосване...
И нищо лично - просто химия.
Без чувства, без привързване... и толкоз.

 

Понеже с тебе си приличаме
дори по пустата си гордост -
ти си мъжката ми същност,
аз съм женският ти образ.

 

Затуй не вярвам на очите ти зелени.
Не вярвам на зеления им глас.
И искрено надявам се след време
лъжа в очите ти - не бъда аз.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "А щеше да е лесно и за двама ни -
    случайни срещи, погледи, докосване...
    И нищо лично - просто химия.
    Без чувства, без привързване... и толкоз.

    Понеже с тебе си приличаме
    дори по пустата си гордост -
    ти си мъжката ми същност,
    аз съм женският ти образ."

    !!!*
  • Много хубаво стихотворение , поздравявам те !
Предложения
: ??:??