Чичо Гошо рано стана.
Да се готви се захвана.
Изглади със ютията гореща.
Днес има важна бизнес-среща.
И обувките си лъсна,
и внимателно се бръсна.
Ето, вече се облече
със костюм и със елече.
Тръгна и пристъпи важно,
но навън бе много влажно.
Цяла нощ докато спял,
дъжд проливен е валял.
Бавно и внимателно вървял
и избягвал локви с кал.
От тези локви имал спомен,
че стават те проблем огромен.
До тротоара се добрал
и мислел, че е оцелял.
Спокойно тръгнал той напред
и мислел: "Всичко е наред".
Но както става с чичо Гошо,
при него всичко свършва лошо.
Една кола се залетяла
и с цяла локва го оляла.
© Y. Panda Всички права запазени