Как искам да се влюбя пак -
Вселената да гръмне,
очаквам от Венера знак,
а Марс стои изтръпнал.
Нумеролозите мълчат -
в числото съм на разума,
изминала съм труден път,
с почивка съм наказана.
Но как сърцето си да спра -
да не обича никой,
Какво да кажа на плътта -
да остарява тихо?!
Не искам хорските уста
за мене да са пас,
в почивката си ще сваля
комшията над нас.
© Ивон Всички права запазени