И всеки ден е
нова история,
щом започва с твойта усмивка.
Нова мечта, различна мелодия,
точно за нас -
като виното пивка...
...
А преди се заключвах
далеч в реалността,
играeх в казиното
със чужди жетони
и все проигравах там любовта,
"обичам те" слушах на различни жаргони...
И реката на годините заливаше
доверието, безумно крехко,
лъжа и истина отмиваше,
оставаше надеждата като утеха...
Пияна или трезвена -
към теб отивах,
дори когато ти от мен странеше.
Преди, сега, завинаги
в едно се сливаха...
и, Боже мой, така болеше...
Но днес пред всекиго мога да кажа
пак това, в което все се заричах -
страхът е за нисшите,
а аз се преборих,
чисто и просто, защото обичах!...
© Десислава Танева Всички права запазени