карстов извор
прохладен
в карстова пещера
с бледен мъх
окичен по сталагмитите
прилепите
пият от мене вода
и си правят гнезда
по стените ми
при катаклизми
избухвам
с термоядрен синтез
разрушавам за миг
пещерите си
тази нощ
в дълбините ми
моля те слез
и смирено
ще измия очите ти
© Павлина Гатева Всички права запазени