След няколко сезона с тежък Ковид,
тук - Коледа отново допълзя!
И аз поседнах - с няколко подкови
на празничната, Коледна софра!
Изпекох също цяла свинска плешка,
и с четири шишета Каберне,
с приятелски настроена колежка
си спретнахме жестоко соаре!
Изпихме - три бутилки от Мадара!
Окапах с вино моя нов костюм!
А мацката ми връчи скъп подарък:
чорапи и едно менте парфюм!
Пък аз й подарих: червени прашки,
бижута от стъкло и… шоколад!
И след като си хапнахме - юнашки,
излязохме в измръзналия град.
Преминахме по няколко площада.
Редяхме се на всеки павилион
за водка с ром и вино с лимонада,
или за чаша руски Периньон!
А в центъра - почти до “мавзолея”
на бившия учител, Димитров,
за първи път - аз пожелах със нея
да правя “целомъдрена” любов!
Прегърнах я и взех да я събличам:
Свалих й две-три кожи от врата.
Признах й, че до гроб ще я обичам,
акО си смъкне роклята сама!
Но, милата колежка не откликна
на моите копнежи за любов!
Една такси със свиркане си викна
и хукна да повръща в Пирогов.
Останах сам на жълтите павета
под хилядите Коледни звезди.
Проклех си, между другото късмета
и легнах на съседните треви.
А в този миг - кола със синя лампа
до мене във градинката се спря!
И страшно секси - супер полицайка
загрижено ме вдигна на крака.
Тя мигом ми поиска Е-Ге-Не-то
и след като разбра, че съм във ред,
покани ме, да седна във купето,
да ме закара в моя тризонет!
Приседнах до девойката с пагони,
потеглихме с шерифската кола!
И на Коледа - с издути - панталони
аз с нея се залюбих през нощта!
И днес, в дома ми служи полицайка.
От шестото районно - капитан!
Не се напивам вкъщи, а си трайкам,
защото имам гадже със Наган!
Юри
Йовев
Декември
2022 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Благодаря ти, приятелко! 😊🍀