Стихотворението е на моя приятелка с тежки увреждания.
Беше много емоционално и доста неразбираемо.
Много го мъдрих, но не знам какво се получи...
Ако някой има идея - участвайте в редактирането.
Деси трябда да го рецитира под музикален съпровод пред много хора в ритуална зала "Красно село".
Ние също ще пеем, за да съберем пари за един рухнал покрив на дома за рехабилитация в Троян.
Пожелайте ни нещо! И на себе си...
ЧУДЕСА
В живота се случват безброй чудеса,
богати и бедни си имат съдба
и въпреки нашето "не" или "да",
вървят си нещата като по вода.
Върти се Земята. Дървото расте,
човекът се ражда с късмет или не.
И въпреки нашето "не" или "да",
в живота се случват безброй чудеса.
Понякога грешници движат света,
а щедрите нямат ни хляб, ни вода.
Понякога чувствата някой краде,
а друг посред бял ден спасява дете.
Понякога времето спира за миг
и някой си тръгва с нерадостен вик.
В живота се случват безброй чудеса,
любов ни пробожда, пониква звезда.
Понякога шансът ни носи крила,
но никой не знае къде и кога.
В живота се случват безброй чудеса,
но всичко е истинско тук и сега.
© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени
Животът е като магазин, в който сме попаднали.
Никога не знаеш, кой -колко има в джоба.
Не можеш да гадаеш по размера и вида на покупките.
Богатият може да е влязъл само за да си купи кибрит.
Бедният може да е препълнил количката с покупки, защото е взел ...кредит.
Дома на единият и на другият се намират някъде там ... отвън касата ! А касовата бележка може да изхвърлиш небрежно, или да ти скъса джоба!
Мисля си, че сега е времето на кредитните милионери, който въобще са забравили за взетите си кредити, и че ще трябва да ги връщат и пазаруват охотно в ширпотреба с китайски стоки!