Мамо, мамо, погледни
Слънчо как навън блести,
как лъчи му - изумруди
люлки сплитат като луди.
Виж и облачето бяло,
що от юг е долетяло,
как прилича на пегас
със крила – последен клас.
А пък вляво на дървото
щъркел щрака с клюн, защото
мисли се за метроном
и отмерва всеки тон.
Птичи хор навред ехти
над поля, гори, реки,
в шумотевица голяма
се надпяват за реклама.
Пеперуди с цветни рокли
както в подиуми модни
дефилират над цветята,
конкурирайки дъгата...
Мамо, мамо, виж искрата
що пробужда чудесата.
С дъх и с багри на шега
ги извайва... Пролетта.
02.04.2022 г.
© Таня Мезева Всички права запазени