Събудих се рано днес призори,
планината е обляна в меки лъчи,
слънцето плахо зад върха наднича
и пролетна премяна света облича.
Звездите и луната бледнеят,
цветята тихо се смеят,
пеперуди в див танц се въртят,
пчелите прелитат от цвят на цвят.
Камбана заби и смути тишината,
река ромоли и събужда Земята.
Човешки говор, от вятър понесен:
"Ах, този ден ще бъде чудесен!"...
© Сладурркатта Всички права запазени