Изгониха Търговеца от храма!
Не беше лесно!
Беше се оял
и беше взел душите за заложник
на фарисеин и митар.
Трепереше народът от уплаха
и овчедушно се ската.
"Очакваме Месията" -
проплака,
но - изненада!
С алилуята
при ЕвроДикоф
невинен херувим
с трохи запушва зинали гърла.
© Павлина Гатева Всички права запазени