Ваканция. Дочаках я. Най-после.
Ще спя до късно. Нощем ще сърфирам.
С тайфата в парка клюките ще пощим
и без вечерен час ще се прибирам.
Но твърде рано мама ме събужда
с поръчката да купя хляб и мляко.
Пък баба от лекарства има нужда
(рецептата е в кухнята, на шкафа.)
Да заредя миялната… Да хапна.
Покупките – в хладилника да сложа.
И от градината да взема брат ми.
Картофи да обеля... Нищо сложно.
Ей, хора! Във ваканция съм. Искам
да си почивам - не да ви слугувам.
Мечтая си… И вече си намислих
за Коледа желание разумно.
Костюм във черно. На гърба му перка
с батерия като двигател мощен.
Ще хвъркам по задачи и обекти,
ще пазарувам, даже и ще готвя.
А времето, което ми остане
ще е за мен и мое удоволствие.
Потрябва ли ви моята компания
чукнете само три пъти по покрива…
© Дочка Василева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »