Цвете
Каквото е било, ще продължи
каквото беше е кристално бъдеще.
Ако ще ми подаряваш цвете,
знам, че е крехко и тънкостеблесто,
каквото винаги ми принадлежи.
В гърдите на цветето има бодли,
знам, че са обграждаща надежда,
която иначе зависи от справедливостта
на обичащите наравно с нас
и съществуващия каузален вход.
© Мария Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »