Цвете
В земята корени впило,
от вятъра взело посока.
Крила, власинки и жило
отъркват се в него и точат
гориво за полет към други
цветя. С полени поръсено,
нов живот в себе си ще събуди,
ще бъде харесано ...
и после откъснато.
© Иван Бърдаров Всички права запазени