Цветен спомен
Китна майчина градинка
с рози и чемшир...
Там, пред родна ми стряха,
виждам я в спомен мил.
На пролет рози цъфват
и ухаят с аромат...
После далии разцъфват,
пленяват с чуден цвят.
На есен грейват хризантеми,
късните цветя...
Багри на дъгата сбрали
в букет от красота...
Цъфтят на есен хризантеми
и навяват ми тъга...
Градинката я вече няма,
в спомен виждам я сега.
© Лилия Нейкова Всички права запазени