Над гори и язовири
чудни ленти се извили !
С цветове са най- различни
като децата ни обични!
- Мамо, Мамо погледни!
На небето ни дъга се появи!
Цветно чудо и мечта!
Няма по прекрасно на света!
Седем цвята виждам аз
и ги гледам в захлас!
Колко е красиво днес!
Като метнат шал е с финес !
Виждам жълт конец втъкан
до оранжев и червен събран,
като огън са в небето,
как ми ходят на венчето!
А зеленото като полето,
виждам в дъгата и морето,
цветовете на дъгата,
вплели цвете от земята!
Мамо, как ли чудото сега
се появи в тази жега?
Искам да я хвана на мига,
и я пусна чак на зима!
Над гори и язовири
чудни ленти се извили !
Всяко мъничко дете
крие чудо в своите ръце!
© Кремена Арменчева Всички права запазени