Една жена продава цветовете си
на зимен булевард,
една жена допряла коленете си,
загърната със шал.
Купуваха ги влюбени момичета
и бързаха в нощта –
от зимата изтръгнати кокичета.
Бе лятото лъжа.
декември 1989 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев Всички права запазени