20.03.2007 г., 18:35 ч.

Цветя от гробищата ще ти подаря... 

  Поезия
879 0 4
Ще ти откъсна цветя от гробищата,
с най-голямата любов ще ти ги дам.
Не искам с тах да разбивам сърцето ти,
аз прост не искам да си сам.
А ти не ме гледай така възмутено,
нима се страхуваш от тях?!
Прегърни цветята погледни ги,
нищо, че са в гробищен прах.
Тя пръстта е еднаква навсякъде, на всички влажни, студени места.
Но има ли значение откъде са цветята,
щом ти ги дава мойта ръка?!
Всичко, с любов поднесено, се приема без суета.
Затова вземи цветята - те са мойта душа.
Прибери ги в стаята си, близо до прозореца.
И им говори от време на време - те обичат това.
Разказвай им за гробищата стари,
защото ще им липсва  пръстта.
Отнех дома им заради теб - те не заслужават това.
И те моля, поливай ги, но само с чиста вода.
От лъжите си помилвай ги,
ако не тях, то мойта душа...

© ТтТтТтТтТ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Каквото и да напиша малко ще е за това прекрасно стихотворение! Продължавай да твориш в същия дух, мила.
  • Petinka67-пиша това,което чувствам,за жалост чувствам мраз и мн мн тъга
  • Звучи ми като текст на рок песен от моето време. Хубаво е.
  • Какъв е този мраз и тъга в стиховете?
    И все пак ми хареса!
Предложения
: ??:??