Не искам повече да се разкъсвам
между действителност и спомени,
сърцето ми да плаче, разумът да съска,
да търся в самотата отговори.
(Дали приех Съдбата за случайност?
А Тя дали е името на Господ,
с което се явява тайно,
когато иска да направим избор).
Дали в оазис да живеем
с душа, сърце и дух във съглашение
или миражи да копнеем
в пустинно изтощение?
(За да узнаем, че животът е компромис,
умение да плуваш във река
със брегове от болка и от обич,
обратна по посока на страха).
* * *
Не искам повече да се разкъсвам
между действителност и спомени...
Обичаш ли, умееш да прощаваш,
да плуваш в най-дълбокото.
(И някой ден, дано е скоро,
ще пусна хвърчилата на мечтите си,
ще стъпя на брега от обич,
ще се загърна с копнежа във очите ти).
Жена ще бъда - влюбена и дръзка,
забравила за своите задължения,
и ще се любим с теб до пръсване
на две тела в едничко продължение...
© АСИ Всички права запазени